Galéria

Összes kép

Nyomkereső 2018

2018. February 13.

Február 10-én a "nyomkeresés" volt a téma a TAEG Zrt. múzeumi programján, ahol a résztvevők egy vetített előadás keretében alaposan megismerkedtek a parkerdőben élő vadfajokkal. Kézműves foglalkozás keretében vadnyomokat készítettek gipszből, majd az erdőbe indultak, ahol a hóban talált nyomokat azonosították hivatásos vadászok segítségével.
(fotók: Németh Péter)

Összes kép

Téli madárvédelem 2018

2018. January 17.

Január 13-án a múzeumban a téli madárvédelemről szóló programunkra vártuk az Érdeklődőket.
A résztvevők vetített előadás keretében ismerkedhettek meg a téli madáretető gyakori vendégeivel és a téli madárvédelem jelentőségével. Az előadást kézműves foglalkozás követte, ahol a madaras témájú díszek mellett a madáretetők is készültek.
Fotó: Németh Péter

Összes kép

Madarak karácsonyfája 2017

2018. January 02.

December 9-én a Kőhalmy Vadászati Múzeum oktatótermében kézműves foglalkozás keretében készültek az idei "madarak karácsonyára" a madárkalácsok és madáreleségek, mellyel az ifjú természetbarátok a múzeum környékén élő madaraknak kedveskedtek.
A gyümölcsfüzéreket, tobozos madárkalácsokat és cinkegolyókat ezután a résztvevők felakasztották a múzeum melletti fákra és a múzeum madáretetőjére.
Fotó: Németh Péter

Összes kép

Mikulás-túra 2017

2017. December 06.

Idén is ellátogatott a parkerdőbe a Mikulás.
A "Mikulás-túra" résztvevői a Lővér szállótól indultak és a Krampusz kíséretében a havas, téli erdőn át érkeztek meg a Vadászati Múzeumhoz, ahol már kis meglepetéssel várta őket a Mikulás.
Rövid műsor után a gyerekek átvették a Mikulástól és segítőjétől a Krampusztól a Mikulás-csomagot.
(fotó: Németh Péter)

Összes kép

Adventi készülődés 2017

2017. December 06.

November 25-én az adventi készülődés jegyében kézműves foglalkozásra vártuk az érdeklődőket a Vadászati Múzeumba, ahol ünnepváró díszeket készítettek gyerekek.
(fotó: Németh Péter)

Összes kép

Márton-nap a parkerőben

2017. December 05.

Márton napján ismét programra vártuk az Érdeklődőket a Múzeumba, ahol vetített előadás keretében ismerkedhettek meg a gyerekek a "Márton-lúd" vadon élő rokonaival és a Márton-naphoz kapcsolódó hagyományokkal.
Az előadást kézműves foglalkozás követte, amelyen ünnepi díszeket és kis lámpásokat készítettek a gyerek. A program után egy rövid erdei túrára indultak a részvevők világító lámpásaikkal.
(fotó: Németh Péter)

Összes kép

Kincskereső túra

2017. October 26.

Október 21-én "kincskereső túra" indult a parkerdőbe, melynek során a résztvevők tobozokat, színes őszi leveleket és különböző terméseket gyűjtögettek, amelyekből a múzeum nagytermében megrendezett kreatív foglalkozáson szebbnél szebb alkotások készültek.

(Fotók: Németh Péter)

Összes kép

Erdők Hete 2017

2017. October 13.

Az "Erdők Hete" keretében ismét izgalmas programra vártuk az Érdeklődőket a parkerdőbe.
A rendezvény egy előadással kezdődött a múzeum vetítőtermében, ahol a résztvevők az őszi erdő "kincseivel" és "csemegéivel" ismerkedhettek meg.
A csapat ezután terepre indult, hogy egy rövid túra keretében az előadáson megismert "kincseket" összegyűjthessék. A túra során erdei gombákról szóló ismeretekkel bővült tudásuk, majd az erdőtől kapott csemegékért "hálából" egy kis fenyőfát ültettek a gyerekek.
A túrát követően a múzeumban kézműves-foglalkozással folytatódott a program és gesztenyesütéssel zárult a nap.
(Fotó: Németh Péter)

Összes kép

Szálaló erdei tanösvény átadása

2017. September 29.

Újabb tanösvénnyel bővült a parkerdő, ugyanis szeptember 26-án ünnepélyes keretek között átadásra került a "Roth Gyula Emlékerdő Szakmai tanösvény". A tanösvény a "szálalásos" erdőművelés élő példája és az egyes állomásokon kihelyezett tábláiról szerezhetnek ismereteket - kísérletekről, eredményekről és tapasztalatokról a parkerdő látogatói.
Az ünnepségen Kiss József a TAEG Zrt. vezérigazgató-helyettese, Ugron Ákos Gábor, az FM állami földekért felelős államtitkára és Dr. Frank Norbert egyetemi docens mondott ünnepi avatóbeszédet majd a névadó Roth Gyula unokája, Roth Matthaea megnyitotta a tanösvényt a kirándulók előtt.
Az ünnepség után a résztvevők egyetemi szakmai vezetéssel végigjárták a tanösvényt.
(Fotó: Németh Péter)

Összes kép

Szarvasbőgés túra 2017

2017. September 20.

Szeptember 16-án "Szarvasbőgés túrával" várta az Érdeklődőket a TAEG Zrt, melynek népszerűségét mutatja, hogy idén több mint 150 fő érkezett a szombat esti programra.
A túra elején rövid szakmai ismertetőt hallhattak a résztvevők, majd elindultak az erdő sűrűjébe, hogy útközben meghallgassák az őszi erdő jellegzetes hangját: a szarvasbőgést.
Az izgalmas túra végén bemutató terítéket is megtekinthettek a kirándulók.

Összes kép

Kilátó Napja 2017

2017. September 20.

Szeptember 16-án, a "Kulturális Örökségek Napjai" programsorozat keretében került megrendezésre a "Kilátó Napja" a Károly-Magaslaton. Az ünnepségen megemlékező beszédet mondott Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és Bánáti László, a TAEG Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. Köszönőbeszédet Dr. Farkas Ciprián, Sopron MJV önkormányzati képviselőjétől hallhattak a részvevők majd Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház színművészének "Növényeink körében" c. előadása zárta a megemlékezést.
A résztvevők ezután Taschner Kurt és Taschner Tamás borbemutatóval egybekötött borkóstolóján ismerkedhettek meg a Taschner pincészet boraival.

Összes kép

Kelta Ünnep 2017

2017. July 13.

Július 8-án újra a parkerdőbe érkezett a "Kelta Ünnep". A rendezvényt idén is nagy érdeklődés övezte, sokan vettek részt a kelta hagyományokat felelevenítő programokon. A kelta táncbemutató és a kelta-zenés koncertek után a résztvevők a kelta harci játékokat tekintették meg, a bátrabbak részt is vettek a "csatákban".
A kézműves foglalkozás és íjászkodás mellett kisállat-simogató is üzemelt az ünnepségen a gyerekek nagy örömére.
A régészeti séta során a Várhelyen egykor élő kelták történtét és a fennmaradt emlékeket ismerték meg a résztvevők.
(Fotók: Németh Péter)

1|2|3|4|5|6|7|8|9